Verdifull strikking på Karmøy Folkehøgskule

Karmøy Folkehøgskule og elevene ved bistandslinjen BRO Afrika setter i gang et strikkeprosjekt i samarbeid med Amandaprosjektet. Vi strikker luer, sokker og pledd til premature barn som blir født på Haugesund Sykehus. Hvorfor ikke bli med?

Dette er en utfordring spesielt til dere som ikke er elever ved skolen, men ønsker å bidra. Amandaprosjektet er en nasjonal strikkedugnad som går ut på å strikke luer, sokker og pledd til premature og syke, nyfødte barn. Mer informasjon om dette fantastiske prosjektet finner du på www.amandprosjektet.no.

Kjekke elever ved Karmøy Folkehøgskule, som har satt i gang en strikkedugnad for Amandaprosjektet. På bildet ser vi fra venstre øverst: June, Renate og Sandra. Sammen med 10-12 andre elever ved bistandslinjen BRO Afrika har de satt i gang kampanjen.

Fødeavdelingen på Haugesund Sykehus

Alt vi får samlet inn av strikketøy fram til påske, går til fødeavdelingen på Haugesund sykehus. Om du ønsker å hjelpe oss med å strikke noe selv, kan du sende det ferdige produktet til Karmøy Folkehøgskule. Adresse: Austre Karmøyveg 23, 4250 Kopervik. 

Garnet vi trenger til dette prosjektet må ha så mye som mulig ull og ikke loe. Eksempler på dette er babyull fra Dale eller garn med 100% merinoull. 

Gratisoppskrifter finner du på hjemmesiden til Amandaprosjektet (amandaprosjektet.no). Her finner du også mer informasjon om hvilket garn som må brukes. 

Strikker du ikke? Du kan allikevel bidra!

Om du ikke kan strikke, men likevel ønsker å hjelpe, kan du vippse en pengegave til 80561, som går til innkjøp av garn og strikkepinner (marker vippsmeldingen med GARN eller AMANDAPROSJEKTET). Du kan også sende garn rett til skolen. Vi setter pris på alle bidrag!❤️ Del gjerne innlegget!

Et glimt fra den første strikkekafeen, hvor det ble servert fastelavnsboller, te og kaffe. Kos er viktig når en driver på med verdifull strikking. Fram til påske vil det bli arrangert tre slike kafeer. Gjennom gaver har vi klart å tilby alle elevene gratis nøster med babyull.

Det er kontinuerlig bruk for luer og sokker til disse som blir født for tidlig. Og du kan tro gleden er like stor hver gang fra stressede foreldre, som gjerne ikke har fått klart alt som skal være klart fordi de små kommer mye tidligere ut enn først beregnet. 

Målet vårt er få opp engasjementet blant folk også utenfor skolen, og at vi minst kan klare å levere en hel bærepose med strikketøy. 

Fredag 19. februar får vi besøk fra Amandaprosjektet, hvor grunnleggerne Bjørg og Bjørn Willy Berge-Øvrebø, og kontaktperson ved Haugesund Sykehus, Gullborg Juell Pedersen vil delta. Vi håper at dette blir en ekstra vitamininnsprøytning for elevene og vil gjøre sitt til at enda flere vil delta. Dette er virkelig snakk om verdifull strikking, med fokus på noen av de aller minste.