– Turen til Kina var helt nydelig!

Mina Elise Hansen (20 år) kom langveis fra for å reise enda lengre. Fra hjemstedet Ballstad i Lofoten, gikk turen til Karmøy, og siden til Kina. Et land som stjal litt av hjertet hennes.

Du kan ikke la være å bli glad i Mina. Herlig dialekt, direkte i stilen, godt utvalg av banneord – hun skled rett inn i miljøet.

Det var tøft å reise hjemmefra, men du kan jo ikke bo hjemme resten av livet. For meg har det vært utrolig verdifullt å ha et år på Karmøy Folkehøgskule. Alle jeg har blitt kjent med, som du er sammen med hele tiden. Flere av dem har blitt gode og uerstattelige venner. Miljøet her har ikke vært overfladisk, du blir på en måte tvunget på hverandre. Det er som et stort, varmt bofellesskap, og du blir kjent med folk på en tettere og ny måte. Du lærer deg å skru på en vaskemaskin og tørketrommel, og får en myk overgang til voksenlivet.

Mina Elise Hansen

Litt skummelt, men sykt artig

Ikke all reisingen gikk langt bort. Her er en gjeng på tur lokalt på Haugalandet. Mina nummer to fra venstre.

Hun valgte Karmøy fordi det gav henne anledning til å reise mye.

Jeg ønsket å reise mest mulig og valgte derfor Asialinjen, sammen med Reiseliv og spansk. Disse linjene passet meg perfekt. Alt du lærer er veldig interessant. Ikke bare fikk vi lære om Kina, men fokuset var på Asia, og det gjorde det enda mer interessant. Fra høydepunktene i Kina var besøket på karaokebaren og tandemsyklingen på den gamle bymuren i Xian. Det er jo så høye bygninger over alt, så stort at det nesten er skummelt, på samme tid som det var sykt artig. Det var så variert opplegg, å være hjemme hos en familie, spise maten de lagde, se dem i hjemmene sine. Pluss silkemarkedet, prutingen, jeg kjøpte jo masse kjekt, og det var god kvalitet. Få med det at det var veldig artig, sykt artig.

Mina Elise Hansen

Gleder seg til å møte vennene igjen

Mina ser på Karmøy Folkehøgskule som et stort, varmt bofellesskap.

Nå går turen sannsynligvis langt bort igjen fra Karmøy for Mina, helt til Bodø.

Målet er å bli sykepleier, hvis jeg kommer inn. Deretter vil jeg utdanne meg videre, innenfor anestesi. Men før skolestart gleder jeg meg til å få besøk av flere av venninnene mine fra skolen til paradisstedet Ballstad i Lofoten, slutter Mina forventningsfullt.