Turen til Kina var helt nydelig!

Mina Elise Hansen (21 år) kom langveis fra for å reise enda lengre. Fra hjemstedet Ballstad i Lofoten, gikk turen til Karmøy, og siden til Kina. Et land som stjal litt av hjertet hennes.

Du kan ikke la være å bli glad i Mina. Herlig dialekt, direkte i stilen, godt utvalg av banneord – hun skled rett inn i miljøet.

­- Det var tøft å reise hjemmefra, men du kan jo ikke bo hjemme resten av livet. For meg har det vært utrolig verdifullt å ha et år på Karmøy Folkehøgskule. Alle jeg har blitt kjent med, som du er sammen med hele tiden. Flere av dem har blitt gode og uerstattelige venner. Miljøet her har ikke vært overfladisk, du blir på en måte tvunget på hverandre. Det er som et stort bofellesskap, og du blir kjent med folk på en tettere og ny måte. Du lærer deg å skru på en vaskemaskin og tørketrommel, og får en myk overgang til voksenlivet, sier Mina Elise Hansen.

Mina (til høyre), her sammen med Hedda og Line under julegrantenning i Kopervik.

Litt skummelt, men sykt artig

Hun valgte Karmøy fordi det gav henne anledning til å reise mye.

– Jeg ønsket å reise mest mulig og valgte derfor Asialinjen, sammen med Reiseliv og spansk. Disse linjene passet meg perfekt. Alt du lærer er veldig interessant. Ikke bare fikk vi lære om Kina, men fokuset var på Asia, og det gjorde det enda mer interessant. Fra høydepunktene i Kina var besøket på karaokebaren og tandemsyklingen på den gamle bymuren i Xian. Det er jo så høye bygninger over alt, så stort at det nesten er skummelt, på samme tid som det var sykt artig. Det var så variert opplegg, å være hjemme hos en familie, spise maten de lagde, se dem i hjemmene sine. Pluss silkemarkedet, prutingen, jeg kjøpte jo masse kjekt, og det var god kvalitet. Få med det at det var veldig artig, sykt artig.

Gleder seg til å møte vennene igjen

Etter fullført folkehøgskule sommeren 2019, gikk turen langt bort igjen fra Karmøy for Mina, helt til Bodø.

Spesielle og kjekke opplevelser står i kø på Karmøy Folkehøgskule. Her ser vi Mina sparke til som nummer to fra venstre. Her sammen med elever på linjen Reiseliv.

– Målet er å bli sykepleier. Deretter vil jeg utdanne meg videre, innenfor anestesi. Herlige venninner fra hele landet gleder jeg meg til å få besøk fra til paradisstedet Ballstad i Lofoten i mange år framover, slutter Mina forventningsfullt.