Nyhet! Opplev Afrika med Karmøy Folkehøgskole

Med BRO Afrika ønsker vi å gi deg et herlig, men også tankevekkende møte med Afrika. Foruten fantastiske naturopplevelser, vil du få verdifulle opplevelser sammen med glade barn ved et lokalt barnehjem og ny oppstartet skole. Tør vi påstå at du aldri vil bli den samme igjen etter denne turen? 

Det har gjennom mange år vært vanskelig å drive sosialt hjelpearbeid inn mot masaifolket i Kenya. Men de siste årene har det åpnet seg. BRO Afrika vil besøke et senter med skole og barnehjem som ligger minutter unna nasjonalparken Masai mara. Her bor det i dag 40 foreldreløse barn i et barnehjem som ble bygd i 2016. Stadig tas nye barn inn på senteret, og historiene til noen av barna er hjerteskjærende. Men på senteret får de nytt håp, og ikke minst, gratis skolegang. Det igjen gir dem håp om å skape en positiv framtid for seg selv.

Herlige, motiverte og glade barn på skolen.

 

Møt masaifolket – som måler

velstand i kveg og koner

Elevene som velger BRO Afrika vil få et godt innblikk i dette hjelpearbeidet, og delta aktivt for å hjelpe, og være med å undervise på skolen. Foruten dette vil det bli to flotte dager med safari i Masai Mara, og besøk i en masailandsby. Masaiene er et stolt folkeferd som holder tradisjonene i hevd. De lever ennå slik deres forfedre gjorde for over 400 år siden. De måler sin velstand i antallet kveg og koner, og lever bl.a. av melk og kjøtt fra egne dyr. De får viktige inntekter av å selge sine håndlagde suvenirer til de mange turistene som besøker nasjonalparken.

Etter over en uke på dette senteret, som har topp moderne telt og boforhold (varmt og kaldt vann, dusj og toalett), reiser vi videre til eksotiske Mombasa. Dette stedet er kjent for sine hvite strender og rike historie. Denne delen av reisen vil foregå i feriemodus, men allikevel med noen gode opplevelser.

Selve reisen foregår over cirka to uker i januar, og fram til det vil elevene få innblikk i mange aktuelle temaer som går på hjelpearbeid, menneskerettigheter, rettferdig handel, verdens flyktningsituasjon og rettferdig handel. Foruten dette vil elevene forberede seg til besøket i forhold til praktiske oppgaver vi skal gjøre i Kenya. Noen eksotiske innblikk i Afrikas historie og kulturliv vil det også bli tid til. Selve undervisningen vil ikke bare skje på skolen, men på koselige turer i lokalmiljøet. Folkehøgskole handler ikke bare om kunnskap, men like mye om å ha det kjekt sammen og bli godt kjent med hverandre.

Du får to flotte dager med safari i Masai Mara, i et av de områdene med mest dyr. Her er det store sjanser for at du får se alle de “fem store”.

Linjelærer Leif Frode Svendsen har selv reist mye i Afrika, og fulgt oppbyggingen av barnehjemmet og skolen fra starten i 2016.

Velg variasjon – velg to linjer

På Karmøy Folkehøgskole velger du to linjer, for på den måten god variasjon. På tirsdagen velger du for eksempel BRO Afrika, og da må du velge en av følgende linjer som foregår på torsdagen: Puls – Friluftsliv Sjø – Matglede & Matopplevelser – Asia – Psykologi & Omsorg.